Termene și condiții

 1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii și condițiile generale se aplică tuturor vânzărilor de bunuri prin intermediul magazinului online www.101motiveromanesti.ro, proprietate a SC 101 Motive Românești SRL, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, Aleea Privighetorii, nr. 5, bl. J1, sc. 3, et. 3, ap. 14, și punct de lucru în Craiova, jud. Dolj, str. Lămâiței, nr. 27, având număr de ordine în Registrul Comerțului J25/261/2015, cod unic de înregistrare fiscală 34833021, cont bancar RO93BTRLRONCRT0309815401 deschis la Banca Transilvania Craiova .

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Vânzător – societatea comercială SC 101 Motive Românești SRL

Site – domeniul www.101motiveromanesti.ro și subdomeniile acestuia

Cumpărător – persoană, firmă, companie sau altă entitate juridică ce își creează un cont pe Site și efectuează o Comandă.

Comandă – document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul își exprimă intenția de a achiziționa Bunuri și Servicii comercializate de Vânzător pe Site și să facă plata acestora.

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Contract – acord încheiat la distanță între Vânzător și Cumpărător, realizat fără prezența fizică simultană a acestora, odată cu confirmarea Comenzii de către Vânzător

Cont – secțiune din Site care poate fi accesată de Cumpărător pe baza unei adrese de e-mail și a unei parole, care permite acestuia transmiterea Comenzii către Vânzător și care conține informații despre Cumpărător și activitatea sa pe Site (comenzi, adrese, detalii cont, etc.).

Specificații – toate descrierile și / sau indicațiile Bunurilor și Serviciilor, așa cum sunt prezentate pe Site și precizate în Contract.

Drepturi de proprietate Intelectuală (în continuare DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, drept de autor, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală al Vânzătorului asupra conținutului Site-ului (imagini, texte, simboluri grafice sau de grafică web, e-mail-uri și alte date), apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială, și se obligă să nu folosească fără acordul Vânzătorului niciunul din elementele menționate anterior.

De asemenea, numele Site-ului și însemnele grafice sunt mărci aflate în proprietatea SC 101 Motive Românești SRL și nu pot fi preluate, copiate sau folosite fără acordul scris al proprietarului.

Pentru sesizări asupra încălcării legii dreptului de autor pe Site-ul www.101motiveromanesti.ro, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de email 101motiveromanesti@gmail.com.

 1. POLITICA DE PREȚ

Produsele comercializate pe Site-ul www.101motiveromanesti.ro sunt noi, realizate prin broderie computerizată pe baza Comenzii efectuate de Cumpărător. Produsele sunt livrate împreună cu factura fiscală, conform legislației în vigoare.

Prețurile produselor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și exclud costurile de livrare a produselor, atunci când acestea există. În cazul discount-urilor oferite de Vânzător în cadrul anumitor promoții, se afișează atât prețul inițial, căruia i-a fost aplicat respectivul discount, cât și prețul redus.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu acești Termeni și Condiții, precum și cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

Comanda este considerată acceptată de către Vânzător atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în niciun moment o Comandă neconfirmata ca având valoarea unui Contract.

 1. LIVRAREA PRODUSELOR

Termenul de efectuare a comenzii depinde de tipul și cantitatea de produse comandate de către Cumpărător. După efectuarea comenzii, Vânzătorul se obligă să expedieze bunurile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător oriunde pe teritoriul României. Vânzătorul se obligă să îi transmită Cumpărătorului termenele de livrare a comenzii. În cazul în care acestea nu pot fi respectate, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorului termenul estimat de finalizare a livrării.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare. Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Pentru comenzi sub 150 lei, costul livrării este de 15 lei. Pentru comenzi peste 150 lei, livrarea este gratuită (cu excepția expedițiilor efectuate în afara rețelei naționale a curierului, pentru care se percep costuri pentru kilometrii suplimentari).

În cazul în care Cumpărătorul nu este găsit la adresa menționată, curierul va reveni la adresa de livrare după ce reușește să contacteze Cumpărătorul. În cazul in care livrarea nu s-a putut efectua nici după o a doua încercare sau dacă destinatarul refuză să accepte expedierea, Comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

 1. FACTURARE – PLATA PRODUSELOR

Prețurile produselor și, dacă este cazul, discount-urile aferente, sunt specificate în Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

Plata produselor comandate pe Site conform acestor Termeni și Condiții se efectuează ramburs, la primirea coletului. În situații speciale, plata produselor se poate efectua în avans prin transfer bancar, doar în urma acceptării de către Vânzător a Comenzii (telefonic sau în scris) și a stabilirii de comun acord a procedurii de plată.

 1. ACCEPTARE

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuării plății de către Cumpărător și a semnării de primire a documentului de transport furnizat de curier sau a facturii fiscale, în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului sau a ridicării de la sediul Vânzătorului. În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

Acceptarea comenzii este făcută atunci când Bunurile sunt în stare bună și conforme cu caracteristicile tehnice menționate pe Site. Dacă produsele comandate se dovedesc a nu fi conforme cu specificațiile din ofertă, Cumpărătorul poate solicita returnarea acestora pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii în termen de 14 zile lucrătoare de la data recepționării coletului (conf. OG 34/2014). Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumpărătorul va plăti diferența, respectiv, daca valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului inlocuitor.

Pentru returnarea produselor care nu sunt în conformitate cu oferta, costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de Vânzător.

 1. DREPTUL LA RETRAGERE & POLITICA DE RETUR

Conform O.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Cumpărătorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage din contractul la distanță cu Vânzătorul, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la art. 13 alin. (3) și la art. 14 din O.U.G Nr.34/2014. Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la data la care Cumpărătorul intră în posesia fizică a produselor.

Pentru a informa Vânzătorul cu privire la decizia de retragere din contract, Cumpărătorul trebuie să trimită în termenul celor 14 zile un email la adresa 101motiveromanesti@gmail.com prin care să își exprime această decizie.

Obligațiile Vânzătorului

Vânzătorul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea Cumpărătorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Cumpărătorului. Vânzătorul rambursează sumele menționate folosind aceleași modalități de plată ca și cele folosite de Cumpărător pentru tranzacția inițiala, cu excepția cazului în care Cumpărătorul a fost de acord cu o alta modalitate de plată și cu condiția de a nu cadea în sarcina Cumpărătorului plata de comisioane în urma rambursării.

Obligațiile Cumpărătorului

Cumpărătorul returnează produsele sau le înmânează Vânzătorului sau unei persoane autorizate de Vânzător să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vânzătorului decizia sa de retragere din contract, cu excepția cazului în care Vânzătorul s-a oferit să recupereze el însuși produsele.

Cumpărătorul suportă costurile directe legate de returnarea produselor. De asemenea, Cumpărătorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea necorespunzătoare a acestora. Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost când au fost livrate (intacte, cu toate accesoriile, cu etichetele și documentele care le-au însoțit). În cazul în care produsele returnate prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, rupturi, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate care le diminuează valoarea, Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu rambursa Cumpărătorului întreaga sumă pe care a primit-o drept plată din partea acestuia. De asemenea, Vânzătorul își rezervă dreptul de a amâna rambursarea contravalorii produselor pănă la primirea produselor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate în termenul legal.

 1. RĂSPUNDERE

Vânzătorul nu este responsabil în mod expres, nici implicit, de funcționarea Site-ului, care este găzduit de serverele unei terțe firme. Eventualele erori de natură tehnică ce împiedică corecta vizualizare a produselor sau efectuarea comenzilor nu cad în responsabilitatea Vânzătorului.

Vânzătorul nu este responsabil de corectitudinea informațiilor referitoare la produse (descrierile produselor, specificațiile tehnice, imaginile produse), care au caracter strict orientativ. Informațiile și imaginile pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Vânzătorul se obligă să își utilizeze cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și a livra Bunurile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului.

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul nu poate fi răspunzător în cazul în care subcontractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

 1. CONFIDENȚIALITATE & PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin înregistrarea pe Site, Cumpărătorul îi furnizează Vânzătorului un set de date cu caracter personal. SC 101 Motive Românești SRL se obligă să administreze datele colectate în conformitate cu prevederile Legii 677/2001, modificată și completată de Legea nr. 506/2004, precum și cu prevederile Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, și să le folosească exclusiv în următoarele scopuri:

 • pentru facturarea și livrarea comenzilor efectuate de Cumpărător
 • pentru notificarea Cumpărătorului cu privire la stadiul comenzilor efectuate
 • pentru trimiterea de newslettere, oferte, mesaje și informări cu scop publicitar și de marketing (doar în măsura în care Cumpărătorul a solicitat acest lucru în mod expres, în scris)

Refuzul Cumpărătorului de a furniza aceste date face imposibilă onorarea comenzilor de către Vânzător.

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului reprezintă consimțământul acestuia ca datele sale personale să fie folosite de Vânzător în conformitate cu scopurile menționate mai sus.

Vânzătorul se angajează să păstreze caracterul confidențial al informațiilor furnizate de către Cumpărător la momentul înregistrării pe Site. Datele cu caracter personal nu vor fi vândute, schimbate sau închiriate către terți. Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțământul Cumpărătorului doar către instituțiile abilitate conform prevederilor Legii 677/2001 și firmelor de curierat partenere contractuale ale Vânzătorului, pentru buna desfășurare a livrării produselor comandate de către Cumpărător.

Prin prevederile acestor Termene și Conditii, Cumpărătorul ia la cunoștință faptul că îi sunt garantate drepturile prevăzute de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, de Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, de Ordonanța nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare, de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, precum și de Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

În calitate de persoană vizată, Cumpărătorul are următoarele drepturi, conform Regulamentului:
a) dreptul de acces
Puteți obține de la noi o confirmare că prelucrăm ori nu date cu caracter personal care vă privesc și, la cerere, veți primi de la noi o copie a datelor cu caracter personal prelucrate;
Puteți solicita și primi răspuns de la noi în orice modalitate dorită de dumneavoastră (inclusiv email).
b) dreptul la rectificarea datelor cu caracter personal
Aveți dreptul de a obține de la noi rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, precum și completarea datelor cu caracter personal incomplete.
c) dreptul la ștergerea datelor cu caracter personal
În anumite circumstante, puteți cere ca datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră să fie șterse din evidențele noastre.
d) dreptul la restricționarea prelucrării
În anumite condiții, aveți dreptul de a restrânge prelucrare datelor dumneavoastră personale de către noi.
e) dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal
Aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal prelucrate într-un format structurat, utilizat într-un mod curent și care poate fi citit în mod automat, având dreptul de a transmite aceste date altui operator, dacă sunt îndeplinite condițiile aplicabile cu privire la aceste date.
f) dreptul la opoziție
Aveți dreptul de a vă opune în orice moment, din motive întemeiate și legitime, legate de situația dumneavoastră particulară, ca datele cu caracter personale ce vă vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepția cazului în care există dispoziții legale contrare.
g) dreptul de retragere oricând a consimțământului
Vă puteți retrage oricând consimțământul, fără afectarea valabilității prelucrărilor anterioare, în cazul prelucrărilor întemeiate pe consimțământ.
h) dreptul de a depune plângere în fața autorității de supraveghere
Aveți dreptul de a depune plângere la Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în Bd. G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, București, email: anspdcp@dataprotection.ro, tel. 0318.059.211, 0318.059.212, fax 0318.059.602.

Cumpărătorul își poate exercita aceste drepturi prin intermediul unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa Vânzătorului, sau prin email, la adresa 101motiveromanesti@gmail.com.

Vânzătorul folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor și datelor personale furnizate de Cumpărător.

Vânzătorul nu poate fi făcut răspunzător în niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informațiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare, și se obligă să ia toate măsurile necesare și să colaboreze cu organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracțiune.

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

11. FORȚA MAJORĂ

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 1. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.

13. PREVEDERI DIVERSE

Termenii și condițiile înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale referitoare la subiectul prezentului Contract dintre Cumpărător și Vânzător și nu pot fi modificate sau schimbate decât prin înțelegere scrisă semnată de ambele părți.

Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții de utilizare a site-ului www.101motiveromanesti.ro, Cumpărătorul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a Site-ului.